YR Tutos

ENTRY ABOUT QUOTES STUFFS FESBUK TWITTER NEWER OLDER

Sign Up Twitter
Annyeong haseyo chingu. Ramai yang tak tahu nak guna twitter macam mana, hahaha. So hope this tutorial will help you ^.^ 

First, pergi SINI dulu. Sign up dekat situ.


Chup chup:
SWIFT: Full name korang letak lah nama apa-apa. [ e.g. refer gambar ]
SWIFT: Email letak email korang lah. [ e.g. email facebook or whatever ]
SWIFT: Password korang lah yea. Lepas dah sudah click Sign up for Twitter.

Nanti keluar macam nie :


Chup chup:
SWIFT: Username korang boleh tengok dekat suggestions. [ e.g. amoy punya username @LiyanaRaof ]
SWIFT: Yang lain tu pandai pandai korang lah yea. Dah sudah click Create my account.


Keluar macam nie kan? Click Next.


Then korang ikut arahan dia. Kalau tak nak follow click Skip this step. Dah follow click Next.


Ni sama macam step atas tadi. Kalau tak nak follow click Skip this step. Dah follow click Next.


Chup chup:
SWIFT: Nak letak gambar click Upload image. Pastu tulis lah bio tentang awak or whatever. Dah sudah upload click Done.

Next pergi Yahoo mail. Macam korang sign up facebook, kena verify email kan? Haa sama macam twitter lah.


Cari email macam gambar kat atas nie.


Korang click link yang dia bagi tu. Nanti keluar macam gambar nie :


Yeahh! Twitter awak dah pun siap, hikss. Btw kalau nak tweet, tulis kan Compose new Tweet... okay? Tweet tu macam post lah.


Chup chup:
SWIFT: yang warna biru hujung sekali tu, click situ untuk tweet.
SWIFT: sebelah dia gambar macam kepala orang tu, korang survey sendiri lah.
SWIFT: bahagian discover pun korang survey sendiri k.
SWIFT: bahagian @Connect tu. Korang click nanti ada Interactions and mention kan? Okay kalau someone mention nama awak dia akan muncul kat dua bahagian nie. Usha sendiri k.

Nak protect twitter awak tak? Kalau nak bagi privacy siket lah kan click gambar kepala orang tu. Pilih setting > Account.


Dekat tweet privacy tu korang click tanda kat situ k. Umm apa lagi eh? I think to jea kot for now. Later amoy bagitahu lagi, hehehe. Dah sign up twitter follow amoy taw @LiyanaRaof. I love you Nish.

Label:


0 comment[s] | back to top