YR Tutos

ENTRY ABOUT QUOTES STUFFS FESBUK TWITTER NEWER OLDER

Youtube Transparent
Annyeong haseyo chingu. Dah lama amoy tak update tutorial, haha. Contoh macam nie :

Dashboard > Design > Add A Gadget > Choose HTML/Javascript.
<center><object width="160" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QJO3ROT-A4E?fs=1&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0&amp;color1=ffffff&amp;amp;color2=ffffff " /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/QJO3ROT-A4E?fs=1&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0&amp;color1=ffffff&amp;amp;color2=ffffff " type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="160" height="25"></embed></object></center>
Chup chup :
SWIFT : korang boleh adjust size youtube. Kalau tak tahu size yang sesuai, click SINI.
SWIFT : tukar dengan code youtube korang.

Follow this step untuk amek url youtube. First korang bukak YOUTUBE. Then cari lah lagu yang korang nak letak dalam blog.

-click untuk lebih jelas-

Share > Embed > Tick Use old embed code
Then korang ambik code http://www.youtube.com/..... sampai dekat tanda '?'  Kalau tak jelas, sila follow gambar kat atas, yang step no 4.

Label:


4 comment[s] | back to top

-click untuk lebih jelas-

Share > Embed > Tick Use old embed code
Then korang ambik code http://www.youtube.com/..... sampai dekat tanda '?'  Kalau tak jelas, sila follow gambar kat atas, yang step no 4.

Label: