YR Tutos

ENTRY ABOUT QUOTES STUFFS FESBUK TWITTER NEWER OLDER

How to use CTRL+C
Annyeong haseyo chingu. Amoy dah cakap kalau nak copy guna CTRL+C but ada yang still tanya macam mana nak copy lol. Ada sesetengah blogger menggunakan DISABLE RIGHT CLICK dekat blog dia. Contoh macam blog amoy lah, hehe.

 Highlight ayat yang korang nak copy. Contoh macam nie :


 Next tengok dekat keyboard korang, ada function CTRL and huruf C kan? Dekat ayat yang korang highlight tu, korang tekan CTRL and C serentak. Secara automatik ayat tu dah di-copy.

 So boleh paste dekat mana mana yang awak nak. Cara nak paste korang boleh guna mouse [ tekan right click ] ataupun tekan CTRL and V secara serentak.

That's all. Thank you : )

Label:


0 comment[s] | back to top