YR Tutos

ENTRY ABOUT QUOTES STUFFS FESBUK TWITTER NEWER OLDER

How to Create Photobucket
Annyeong haseyo chingu. Ada orang tanya macam mana nak dapat URL gambar. Sebelum nie amoy ada ajar How to Create 'imgur' kan? But tu limited rupanya.. -hampehh!- Hahaha

First, korang pergi SINI dulu. Then click  Sign Up .


Okay korang isi lah semua tu kay. Lepas dah sudah click  Sign me up! 


Ada pulak keluar macam gambar kat atas nie kann? Click No, thanks okay? But kalau nak guna Pro click lah  Go Pro!  yea.. Dah siapp.


Nak upload gambar? Korang click button upload macam gambar atas nie kay.


Click  Select photos and videos  kay. Done upload click View album.


Acano nak amek URL gambar? Korang amek Direct Link punya kay [ macam gambar kat atas nihh. ] Tekan CTRL+C untuk copy url gambar korang. Btw boleh customize theme photobucket korang taw. 


Click Album options. Nanti keluar macam gambar kat atas nie kan? Tekan jea Theme tu and ubah sendiri lah kay. Kalau tak nak orang lain tengok album korang click Privacy. Lain-lain explore sendiri lahh yea? That's all :)

0 comment[s] | back to top