YR Tutos

ENTRY ABOUT QUOTES STUFFS FESBUK TWITTER NEWER OLDER

Border at Post Title
Annyeong haseyo chingu. This tutorial complicated siket yea. Please BACKUP TEMPLATE bukannya apa takut tak jadi or whatever kan? Follow me at twitter @LiyanaRaof -handsome siot mamat tuuu-

Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget

For Denim Template find this code .post-title {

For Simple Template or sewaktu dengannya find this code h3.post-title, .comments h4 { or h3.post-title { or h3.post-title, h4 {

For Minima Template find this code .post h3 {

Kalau dekat bawah code tu ada yang sama macam nie or lebih kurang DELETE okay? -.-

For DENIM TEMPLATE

For SIMPLE TEMPLATE

Now boleh pilih border yang korang nak. Then pastekan code border dekat BAWAH code yang korang search tadi okay. 

JENIS SIMPLE

font-family: arial;
color: #000000;
font-size:14px;
text-align:center;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;                  
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

border: 2px solid  #B93B8F;
background : #000000;
padding: 6px; margin: 20px;
}
Chup chup :
SWIFT : boleh tukar dengan font yang korang nak.
SWIFT : warna tulisan font.
SWIFT : size font.
SWIFT : tukarlah dengan type border yang korang nak.
SWIFT : ketebalan border.
SWIFT : boleh tukar dengan solid / dashed / dotted. If nak letak double tukar size border kepada 6.
SWIFT : warna border korang.
SWIFT : warna background.
SWIFT : Adjust lah. Makin besar number, makin besar border korang.
* if tak nak border buang code nie : border: 2px solid  #B93B8F;
for code colour CLICK HERE!

JENIS DOUBLE+COLOUR [ 2 colour ]

font-family: vanilla;
color: #000000;
font-size: 14px;
text-align:center;
-moz-border-radius-topleft: 18px;
-moz-border-radius-topright: 18px;
-webkit-border-top-left-radius: 18px;
-webkit-border-top-right-radius: 18px;
-top-right-radius: 18px;
border-top-left-radius: 18px;
border-top-right-radius: 20px;
border-bottom: 6px solid #B93B8F;
background : #F0E3E6;
padding: 6px; margin: 20px ;
}
Chup chup :

SWIFT : boleh tukar dengan font yang korang nak.
SWIFT : warna tulisan font.
SWIFT : size font.
SWIFT : boleh tukar ikut suka korang. Makin besar number, makin melengkung border korang.
SWIFT : ketebalan border bawah. Makin besar number, makin tebal border korang.
SWIFT : boleh tukar dengan solid / dashed / dotted.
SWIFT : warna border bawah.
SWIFT : warna background.
SWIFT : Adjust lah. Makin besar number, makin besar border korang.
* if tak nak border buang code nie : border: 2px solid  #B93B8F;
for code colour CLICK HERE!

JENIS BER-BACKGROUND

font-family: arial;

color: #000000;
font-size:14px;
text-align:center;
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border: 2px solid  #B93B8F;
background : url(URL BACKGROUND);
padding: 6px; margin: 20px ;
}
Chup chup :
SWIFT : boleh tukar dengan font yang korang nak.
SWIFT : warna tulisan font.
SWIFT : size font.
SWIFT : tukarlah dengan type border yang korang nak.
SWIFT : ketebalan border.
SWIFT : boleh tukar dengan solid / dashed / dotted.
SWIFT : warna border korang.
SWIFT : gantikan dengan url background yang korang suka.

SWIFT : Adjust lah. Makin besar number, makin besar border korang.
* if tak nak border buang code nie : border: 2px solid  #B93B8F;
for code colour CLICK HERE!

Alhamdulillah siap akhirnya. Hehe. Rugi kalau korang tak try. Oh lapar nyaaaaaaa -__-

Label:


0 comment[s] | back to top