YR Tutos

ENTRY ABOUT QUOTES STUFFS FESBUK TWITTER NEWER OLDER

Scroll Box Dalam Entry II

Assalamualaikum Readers and Stalkers. Annyeong haseyo Chingus. Omg omg..! HAHA. Actually hari tu dah buat cuma lupa nak publish -.- HEHE. Maaf yeaa Cik Nurul Isya :)

Before this amoy ada buat tuto pasal scroll box dalam entry kan tapi kali nie nak buat tuto scroll box new version lah sangat kan? HAHA. Actually tuto nie boleh guna dekat mana mana template. Bukan blogskin sahaja taw. Nak letak dalam entry or sidebar pun boleh bah. *sesuai untuk entry yang panjang ^^





<center><div style="border: 1px solid #8E8E8E; height: 100px; overflow-x: scroll; overflow-y: hidden;
padding-left: 5px; padding-right: 5px; width: 450px;">
<div style="width: 300%;">
<div style="text-align: left;">
No Love No Pain</div>
</div>
</div>
</center>






<center><div style="border: 1px solid #8E8E8E; height: 100px; overflow-x: hidden; overflow-y: scroll;
padding-left: 5px; padding-right: 5px; width: 450px;">
<div style="width: 300%;">
<div style="text-align: left;">
No Love No Pain</div>
</div>
</div>
</center>





 Korang pilih lah scroll box yang mana korang nak.
 Copy code tu kay. Then kalau nak letak kat entry pergi New post and click Edit HTML and paste dekat situ kay? Next click compose and scroll box keluar dekat situ. Next tulis lah karangan korang dekat situ okay? that's all. kbaii :')
# Gantikan No Love No Pain dengan entry awak yea? :)
Awak cumel laa budak. HAHAHA :')

Label:


3 comment[s] | back to top