YR Tutos

ENTRY ABOUT QUOTES STUFFS FESBUK TWITTER NEWER OLDER

Buang Image Border
Annyeong haseyo Chingus. mwehehe. Auwcakk auwcakk! Pagi tadi bangun awal and terus bukak lappy. hihi. Tiba tiba amoy rasa macam nak edit blog. So since pukul 10 sampai 12 lebih amoy edit sampai tak mandi aw. hikhok. Cun tak? Kalau ramai yang suruh edit kan blog insyaAllah amoy tolong. 


Hah tuto kali nie kawan baik request dekat facebook. mwehehe. Do follow blog Cik Ainin kita kay? #weyh sayang, aku promote blog kau nie! bagi upah nanti taw >..<

Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widgets

Use CTRL+F carik code nie :
.post-body img, .post-body .tr-caption-container, 
Then scroll bawah cket nanti korang akan jumpa code yang ada kat bawah nie :
.BlogList .item-thumbnail img {
  padding: $(image.border.small.size);
  background: $(image.background.color);
  border: 1px solid $(image.border.color);
  -moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
  -webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
  box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
Now korang perlu tukar yang di blue kan tuh jadi 0 okay? Lepastuh preview laa and save! Siappp.

Psst : Kalau tak jadi pi search dekat google okay? -.-

Label: ,


2 comment[s] | back to top