YR Tutos

ENTRY ABOUT QUOTES STUFFS FESBUK TWITTER NEWER OLDER

Add Google Friend Connect For Blogskin

Annyeonghaseyo Chingus! Hari nie news feed dekat facebook semua pasal Ombak Rindu. Haish best ke weyh? HAHA. For yang couple tu untung laa dapat tengok same same ^^ Tak tahu ape google friend connect nie? See this picture :


Bagi pengguna blogskin korang memang tak ada kan? So if nak tambah kan dekat blog mai ce cite cket. First korang bukan Google Friend Connect nie.

Pilih korang punya website okay? Then Click Add the members gadget.


Lepas itu apa yang korang perlu buat, edit lah. Lihat picture atas nie. Width untuk korang punya kotak tuh and Rows of faces ubah lah nak 2 or 3 or suka hati lah. HEHE. Yang lain tuh tukar lah colour ikut warna kesukaan awak kay. Code for colour boleh lihat SINI. Font tu pun tukar lah. Lepas dah siap korang click Generate Code.

Dashboard > Template

Dah copy kan? Now paste lah dekat bahagian mana yang awak mau. Dekat sidebar boleh. Kalau amoy punya nie dia floating. If nak macam nie copy code nie :
<div style="display:scroll; position:fixed; top:460px; left:10px;"><center>Code Google Friend Connect Awak</center></div>
Psst ;
Merah : ubah sampai nampak cantik okay?
Purple : boleh ubah nak left or right.
Blue : code yang dah siap edit tadi kay.

Mau paste dia mana? Tak kesah dekat mana act. Kalau boleh dekat dengan code yang </script> lah. So good luck! ^^

xoxo : DF sayang pi tengok konsert Pitbull. Take care baby <3

Label:


0 comment[s] | back to top