YR Tutos

ENTRY ABOUT QUOTES STUFFS FESBUK TWITTER NEWER OLDER

tutorial sidebar title
Whoaaaa! Happy Deepavali yeahh! HEHE. okayy sayang. tutorial kali nie untuk sidebar title for denim template only yeaa. macam biase step dia.

Tekan CTRL + F untuk carik code okay?

Dashboard > Design > Edit HTML

awak carik code nie :
.sidebar h2 {
 margin: 1.6em 0 .5em;
 padding: 4px 5px;
 background-color: $sidebarTitleBgColor;
 font-size: 100%;
 color: $sidebarTitleTextColor;
}

FIRST: BESAR KAN RUANG DI DALAM KOTAK SIDEBAR
 awak gantikan padding: 4px 5px; kepada padding: 5px 5px 5px 5px;
see ada jarak kan dari kotak tuh. nak tukar 5px tuh pown boleh laaa :)

SECOND: CENTER KAN TITLE SIDEBAR
 dekat bawah code color: $sidebarTitleTextColor; korang tambah code nie untuk centerkan title sidebar kay.
text-align : center ;
THIRD: TUKAR WARNA BACKGROUND
 code background-color: $sidebarTitleBgColor; awak ganti dengan code nie:
background-color: #f4a4bc;
  code warna awak boleh tukar.

so awak tekan lah button PREVIEW then if puas hati SAVE taw. donee :)

Label: ,


0 comment[s] | back to top